Vårfesten 2024

Fest blev det, men inte mycket till vår. Parken runt Ljunglöfska slottet hade börjat grönska men kyla och vind gjorde att den liksom utsikten över Mälaren mot Drottningholm bäst beundrades inifrån. Och inne i slottet var det lätt att trivas.

Vi var 27 medlemmar som först genomförde årsmöte (protokoll sänds ut efter justering), minglade en stund och därefter avnjöt en utmärkt buffé; all heder åt kockar och serveringspersonal! VD Rolf Lenstam gjorde en inspirerad presentation av byggnaden och byggherren Knut Ljunglöf, mer bekant som ”Snuskungen”. Båda är intressanta exempel på vad tiden runt förra sekelskiftet innebar vad gäller samhälls- och affärsliv, arkitektur, kultur och politik. Rolf gav också en guidad tur genom gemaken i denna ”sommarstuga” som han kallade huset. Det byggdes som sommarviste och representationslokal men får sägas väl förtjäna den nuvarande benämningen ”slott”.

Vid kaffet fick vi ett par historier av Mauritz Wallin, upplevda IRL som det heter. De var från senare tid än Snuskungens dagar men doftade av ärtor och varm punsch på ett sätt som väl stämde med den miljö vi satt i. Tack Mauritz!

Som en liten prolog hade vi fått en hälsning från en fiktiv Dalbo i Fjärran Östern som gärna hade velat vara med på vårfesten. Vi som var där förstår honom.

HÖSTFESTEN FREDAG 13 OKTOBER ÄR INSTÄLLD

Det blev för få anmälningar, helt enkelt. Vi brukar vara mellan 30 och 40 deltagare på vår-
och höstfester. Så icke denna gång.
Styrelsen vill gärna veta vad i upplägget som inte attraherade. Var det tidpunkten? Var det
lokalen? Var det för att vi inte hade inhyrd underhållning? Var upplägget för likt tidigare
evenemang?
Skicka gärna ett mejl eller SMS till klubbmästeriet (ellinor.k.moberg@gmail.com, mobil
073-0322693 eller sven@hilding.se, mobil 070-7948474) med information som hjälper oss att hitta attraktiva upplägg. Tack på förhand!
Gjorda inbetalningar kommer naturligtvis att återbetalas per omgående.
Snart kommer inbjudan till vårt traditionella adventskaffe. Vi hoppas få god uppslutning till
detta tillfälle att träffas och trivas.
Program för våren 2024 är på gång och kan distribueras när vi fått bokningsbekräftelser.

Med en ledsen suck och varma hälsningar,
Ellionor Moberg och Sven-Harry Hilding

Visst hade vi höstfest 21 oktober…

men den har inte letat sig in här på hemsidan.

Vi som deltog har festen i gott minne, men övriga kanske vill veta ungefär vad som sig tilldrog?

Det blev favorit i repris på riktigt. Oscarshemmets lokal var lika inbjudande som alltid, Helenas Catering lika uppskattad, denna gång för en riklig vildmarksbuffé, Leifs och Evas val av viner och övriga drycker lika utsökt, Ellionors och Evas dukning och bordsdekorationer väl stämda med hösttemat, alla styrelseledamöters insatser i köket lika välorganiserade, Lilianas alltiallo-jobb i kök och servering lika effektivt, deltagarnas humör lika glatt, Ulla Olssons framträdanden lika trevligt familjära; hon ledde även allsång i Claes Erikssons genuint fyndiga Ode till Dalsland.

M.a.o.: Det blev som vi hade hoppats. Nu ser vi fram mot nya sammankomster i festliga former under 2023.

Gillets Adventskaffe fredagen den 9 december

Välkommen till Gillets Adventskaffe fredagen den 9 december 2022 kl. 14.30-17.00. Anmälan senast den 2 december 2022 till rosenqvistrigmor@gmail.com eller tel. 0708 279921.

För mer detaljerad information, vänligen klicka på länken nedan!

Gillets höstfest 21 oktober 2022

Varmt välkommen till Dalslands Gilles höstfest på Oscarshemmet, Rigagatan 3, Stockholm. Vi startar med välkomstdrink och mingel följt av en vildmarksbuffé från Helenas Catering. Ulla Olsson, bördig från Svanskog, underhåller under kvällen. 

Medlemspriset för välkomstdrink, buffé och underhållning är 300kr per person. Icke medlemmar betalar 400kr per person. Drycker beställs och betalas vid anmälan. Vin och öl betingar ett enhetspris av 40kr per glas, bordsvatten 30kr per flaska.

Anmälan sker till Rigmor Rosenqvist, rosenqvistrigmor@ gmail.com eller telefon 070-8279921, gärna före 10 oktober. Ange  i anmälan önskade drycker och antal.

Betalning till Plusgiro 50656-8 eller via Swish till 070-8279921 vid anmälan eller senast 17 oktober.

Vänligen klicka på länken nedan för att ta del av kompletterande, viktig, information:

Dalslands Gille Höstfest 21 okt.2022

Höstfesten 2021

Dalslands Gille i Stockholm har äntligen haft en sammankomst! På restaurang Syster o Bror hölls 23 oktober årsmöte med efterföljande sedvanlig middag. Trettio medlemmar njöt av god mat samt trevlig underhållning med musik och sång. En härlig kväll för alla att åter glädjas tillsammans. (hf)

 

Dalslands Gilles Årsmöte-Höstfest 2021

Vi närmar oss mer normala villkor för möten och sammankomster varför Gillets styrelse har beslutat inbjuda till Årsmöte-Höstfest lördagen 23 oktober 2021. Vi vill träffas fysiskt efter vår långvariga isolering och har ansett att detta är möjligt för de av oss som har antikroppar mot Covid-19. Vi kommer att vidta försiktighetsåtgärder, bl.a. möblera möteslokalen med avstånd samt begränsa antalet personer vid varje bord.

Anmälan senast 14 oktober till Rigmor Rosenqvist på
telefon 0708 279921 eller mail rosenqvistrigmor@gmail.com.
Betalning via Plusgironummer 5 06 56-8 eller via Swish
0708 279921 Rigmor Rosenqvist.

OBS! Drycker, dvs öl, vin och bordsvatten, förbeställs
i samband med anmälan. De förbeställda dryckerna
representeras av dryckeskuponger som kommer att
delas ut inför middagen.

För ytterligare information, klicka på länken nedan eller ring Rigmor Rosenqvist på telefon 0708 279921.

Dalslands Gilles höstfest den 25 oktober

Varmt välkommen till Dalslands Gilles höstfest den 25 oktober på Restaurang Syster O Bror, Drottning Kristinas väg 24, Stockholm.

Anmälan senast den 20 oktober till Kerstin Sandling, kbm.sandling@gmail.com eller tel. 0730 25 30 95.

För ytterligare information, se Höstfest-2019.pdf .

Vårfest och årsmöte

Dalslands Gille i Stockholm hade sitt årsmöte med efterföljande middag och underhållning den 22/3 på restaurang ”Syster & bror”. Många av Gillets medlemmar, gamla som nya, hade kommit till mötet. Efter mötesförhandlingarna var det lite mingel bland deltagarna. Till middag serverades en smakfull medelhavsmeny med efterföljande kaffe. Därefter underhöll gillets medlem Göte Wilhelmsson tillsammans med vokalisten Annika Risberg till allas förtjusning med musik och sång.