HÖSTFEST MED SOMMARMINNEN

Vi var närmare 30 medlemmar som den 19 oktober samlades till höstfest igen i de välbekanta lokalerna i Oscarshemmet. Höstlig dukning med färgriktiga attribut inklusive dekorativ höstfrukt mötte blicken vid ankomst, de tre rätterna på menyn följde samma årstidstema och vinerna, valda av Leif Danielsson och Eva Halling, träffade som vanligt helt rätt i smakerna. För kvällens kökslogistik svarade den rutinerade besättningen Ellionor, Liliana, Eva och Leif.

Vi fick hjälp att sjunga in hösten av trubaduren Tommy Danebo som hade valt låtar av Dan Andersson, Stig Olin med flera. Med så kända texter lockades vi till allsång, vilket förhöjde stämningen ytterligare. Några låtar hade sommartema, vilket gav en nostalgisk touche till stämningen.

Anne-Marie och Per Enger kom resande från Åmål, ett välkommet besök. Per gav en lägesrapport från bygden och hade en och annan kritisk kommentar till situationen och dagens lokala politiker. Han påminde oss också om unika och intressanta turistmål i Dalsland som inte marknadsförs med framgång. Vi kunde konstatera att det finns fina utvecklingsmöjligheter på många fronter.

I förnöjsam stämning skildes vi åt i höstkvällen.

Nästa träff är adventskaffet den 29 november. Utöver det vanliga programmet med glögg, kaffe och julsånger kommer då Viktor Estby, verksamhetsledare för Dalslands bokdagar, att berätta om nutid och framtid för de så uppskattade bokdagarna. Save the date, som det heter på nusvenska. Separat inbjudan kommer.