VÅRFEST OCH ÅRSMÖTE LÖRDAG 20 APRIL KL 17

i Ljunglöfska Slottet, Ljunglöfsvägen 1 Bromma

Nyss Kungliga Slottet, därpå landets hemligaste museum och nu snuskungens slott. Gillet söker sig till särpräglade miljöer i år. Knut Fredrik Ljunglöf satte pris på det goda livet och lät på 1890-talet bygga ett magnifikt sommarviste för rekreation och representation. Byggnaden kan uppvisa bl.a. eldstäder, takstuckatur, golvbeläggningar, utskurna trädetaljer, smidda och gjutna detaljer av metall, infällda målningar av Vicke Andrén, allt i original. Om vädret tillåter kan vi strosa i parken med sällsynta träd som lärkträd, silvergran, cypress, blodbok och kinesisk apel. Minglet börjar kl. 17, därefter årsmöte och vårfest.

Färdvägar: Tunnelbanans gröna linje mot Vällingby-Hässelby till station Islandstorget. Buss 113 mot Blackebergs gård, alternativt promenad ca 10 minuter. Vi kommer att ha bilar som kan erbjuda skjuts från T-Islandstorget. Uppge önskemål om skjuts vid anmälan. Med bil: Bergslagsvägen. I korsningen med Blackebergsvägen vid T-banestation Islandstorget ta av mot Södra Ängby. Följ Blackebergsvägen tills skylten ”Ljunglöfska slottet” visar vägen. Följ vägen tills du ser slottet på vänstra sidan.

Priset för välkomstdrink och buffé är 500kr per person, kraftigt subventionerat som vanligt. Drycker beställs och betalas på plats. Anmälan om deltagande sker till Rigmor Rosenqvist, rosenqvistrigmor@gmail.com eller telefon 070-8279921, gärna före 15 april. Betalning till Plusgiro 50656–8 eller via Swish till 0708279921 vid anmälan eller senast 18 april.

VARMT VÄLKOMNA!

Göte har lämnat oss

Göte Wilhelmsson avled på sin nittiofemårsdag 10 januari. Han var en profil i musikbranschen och inte minst i Gillet. Från debuten i radioprogrammet Barnens Brevlåda fram till sina sista dagar tjänade han Terpsichore, musikens musa, som utövande musiker och som framgångsrik producent. För artister som Monica Zetterlund och Sven-Ingvars var hans insatser avgörande:

”Det går inte att överskatta den betydelse Göte har haft för denna orkesters liv, både musikaliskt, professionellt och privat. En vägvisare med den ljuvligaste glimt i ögat en kan tänka sig. Ett musikaliskt geni”, skriver Sven-Ingvars.

Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk skulle instämma om de kunde, liksom ytterligare många av våra framstående musikartister.

Göte hade absolut gehör, vilket han själv betecknade som en välsignelse och ett gissel. De musiker och sångare han arbetade med kände sannolikt likadant.

I Gillet var Göte en uppskattad ackompanjatör till våra julsånger och dansbandsledare vid fester. Man kunde både se och höra hur Gillets trummis Hans Forslund stimulerades av hans kapellmästarskap.

Göte hade den speciella humor som utvecklas i jazzkretsar och som kombinerar gott lynne med spetsig udd och Attisk sälta. Vi saknar en unik musikant och en god vän.