Guidad visning av Drottningholms Slottsteater tisdag 17 maj kl. 14

Följ med på en guidad visning av det som sägs vara världens äldsta i drift varande teaterlokal. Teatern uppfördes 1766 för drottning Lovisa Ulrika men förknippas kanske mer med Gustav III, som såg till att den fick en första glansperiod från 1777.

Visningen kan kombineras med en föreställning av Skönheten och Odjuret, en familjeföreställning på ca en timme med start kl. 10.00 och kl. 12.30. De som vill se föreställningen köper lämpligen biljetter på Ticketmaster.se.

Den guidade visningen startar kl. 14 och kostar 150 kronor per person. Betalning emotses senast fredag 13 maj till Plusgiro 50656-8 eller via Swish till 0708279921. Anmälan om deltagande sker till sven@hilding.se eller telefon 0707948474 senast 13 maj.

För ytterligare information vänligen klicka på:

Drottningholms-Slottsteater-17-maj-2022.pdf

Information Gillets Årsmöte 2021

Hej Alla Dalslänningar!

Det är tråkigt och ledsamt att inte ha våra traditionella sammankomster och aktiviteter men vi blickar framåt och förhoppningsvis har alla fått sin vaccination vid sommarens slut.

Då vi idag inte kan ha ett fysiskt Årsmöte-Vårfest har Styrelsen beslutat att flytta årsmötet till Årsmöte-Höstfest.

Vi återkommer med kallelse i god tid.

Med bästa hälsningar

Dalslands Gille i Stockholm

Styrelsen

Information från Styrelsen

Bäste Medlem!

Först hoppas vi att Ni Alla mår bra i denna Covid-19 tid. I dagsläget har vi fått ta ett steg tillbaka.

Har planerat vårt ordinarie Adventskaffe hos SysterOBror men vi beslutade avboka denna aktivitet då Folkhälsomyndigheten kom med ändrade regler och rekommendationer den 3 nov. 2020.

Vår klubbmästare har några förslag på aktiviteter utomhus till våren och sommaren/hösten som vi återkommer med under förutsättningen en lättnad i Covid-19.

Inkom gärna med Synpunkter och vi efterlyser Idéer från Er på Aktiviteter.

Med vänlig hälsning

DALSLANDS GILLE I STOCKHOLM

Styrelsen

Gillets programverksamhet och Coronapandemin

Vårprogrammet blev tyvärr rumphugget av Coronaviruset. För höstprogrammet gäller att vi avvaktar med datum för höstfesten i oktober och vinprovningen i november tills vi får ytterligare besked från Folkhälsomyndigheten om fortsatta restriktioner eller lättnader. Studiebesöket hos Claes Moser i Villa Akleja i Vaxholm ligger fast på utsatt datum 20 september men är naturligtvis beroende av FHMs rekommendationer. Vi återkommer med förtydliganden så snart de föreligger.

Stadsmuseet torsdagen 13 februari 2020

Välkommen till Museets Guldkorn, Stadsmuseet, Ryssgården Södermalm, torsdagen den 13 februari 2020 klockan 17.00. Kostnad 150kr som betalas kontant eller via Swish. Anmälan senast den 11 februari till Rigmor Rosenqvist, rigmor.rosenqvist@comhem.se eller telefon 0708 279921.

För ytterligare information, vänligen klicka på

Gillets Adventskaffe onsdagen 4 december

Välkommen till Gillets Adventskaffe onsdagen 4 december 2019 kl. 14.30 – 16.30. Anmälan senast den 26 november till Rigmor Rosenqvist, rigmor.rosenqvist@comhem.se eller tel. 0708 279921.

För mer information, vänligen klicka på Adventskaffe 4 dec 2019 .

Dalslands Gilles Höstfest

Gillet hade sin sedvanliga höstfest den 25 oktober på restaurang Syster O Bror.
Drygt trettio personer hade anammat inbjudan. Vi samlades 18:00 för en drink och mingel i restaurangens trevliga lokaler innan ordförande Kenth Svensson hälsade oss välkomna och bjöd oss till bords. Kvällens förplägnad bestod av en, som nog alla tyckte, välsmakande buffé. Till kaffet fick vi inte bara kaka utan också ett uppskattat föredrag om Dalslands historia av Margareta Hölcke med rötter i Färgelanda.  SK

DALSLANDS GILLE i Stockholm på BÄNKEN!!

Besökare från Dalslands Gille bänkade på Friends Arena.

Den 4 juni 2019 gjorde Gillet ett studiebesök på Friends Arena. Vi var närmare tjugo personer som blev guidade av Fotbollsförbundets chef för  Friends Arena, Jörgen Larsson. Det var ett intressant besök. Jörgen visade oss igenom anläggningen, från bänken på innerplan, genom omklädningsrum med landslagets namnade platser, till restaurant och VIP platser. I mediarummet fick vi information om andra olika engagemang som kan gå av stapeln. Allt ifrån konserter till speedway och andra jippon. Alla verkade mycket nöjda med besöket. (SK.)