Välkomna till Mötesplats Tollebols kvarn den 7 juli 2023

Kvarnen är belägen vid Åmålsån, ett vattendrag som är cirka en mil långt. Det börjar vid sjön Kalven och rinner ut i Vänern i Åmål. Staden har troligtvis fått sitt namn efter åns utlopp. Åmålsån slingrar sig genom landskapet från väst till öst. På sträckan finns sju vattenfall. Det vid kvarnen är det fjärde och mittersta. Hela området runt kvarnen har under de senaste åren formats till Mötesplats Tollebolskvarn tack vare stöd från EU:s landsbygdsutvecklingsmedel. Det är idag en mötesplats för alla åldrar. Området ligger på promenad-och cykelavstånd endast 3 km väster om Åmål mot Bengtsfors.

Vi börjar besöket klockan 12 med Våffellunch i den gamla kvarnen med anor från medeltiden. Kanske var det munkar som kom med hantverket att mala spannmål här när
katedralen i Edsleskog byggdes. Därefter blir det guidning av Mötesplats Tollebolskvarn, smedjan, museet, handelsboden, konstutställningen och möte med djur och natur. Tid för hela besöket ca 2 timmar.

Lunch och guidning: 220 kronor

Anmälan görs till Rigmor Rosenqvist senast den 30 juni på telefon 0708-279921
eller e-post rosenqvistrigmor@gmail.com. Betalning till Plusgiro 5 06 56–8
eller Swish 0708279921, Rigmor Rosenqvist senast den 5 juli 2023.

VARMT VÄLKOMNA!