Dalslands Gilles Årsmöte-Höstfest 2021

Vi närmar oss mer normala villkor för möten och sammankomster varför Gillets styrelse har beslutat inbjuda till Årsmöte-Höstfest lördagen 23 oktober 2021. Vi vill träffas fysiskt efter vår långvariga isolering och har ansett att detta är möjligt för de av oss som har antikroppar mot Covid-19. Vi kommer att vidta försiktighetsåtgärder, bl.a. möblera möteslokalen med avstånd samt begränsa antalet personer vid varje bord.

Anmälan senast 14 oktober till Rigmor Rosenqvist på
telefon 0708 279921 eller mail rosenqvistrigmor@gmail.com.
Betalning via Plusgironummer 5 06 56-8 eller via Swish
0708 279921 Rigmor Rosenqvist.

OBS! Drycker, dvs öl, vin och bordsvatten, förbeställs
i samband med anmälan. De förbeställda dryckerna
representeras av dryckeskuponger som kommer att
delas ut inför middagen.

För ytterligare information, klicka på länken nedan eller ring Rigmor Rosenqvist på telefon 0708 279921.

Information Gillets Årsmöte 2021

Hej Alla Dalslänningar!

Det är tråkigt och ledsamt att inte ha våra traditionella sammankomster och aktiviteter men vi blickar framåt och förhoppningsvis har alla fått sin vaccination vid sommarens slut.

Då vi idag inte kan ha ett fysiskt Årsmöte-Vårfest har Styrelsen beslutat att flytta årsmötet till Årsmöte-Höstfest.

Vi återkommer med kallelse i god tid.

Med bästa hälsningar

Dalslands Gille i Stockholm

Styrelsen

Information från Styrelsen

Bäste Medlem!

Först hoppas vi att Ni Alla mår bra i denna Covid-19 tid. I dagsläget har vi fått ta ett steg tillbaka.

Har planerat vårt ordinarie Adventskaffe hos SysterOBror men vi beslutade avboka denna aktivitet då Folkhälsomyndigheten kom med ändrade regler och rekommendationer den 3 nov. 2020.

Vår klubbmästare har några förslag på aktiviteter utomhus till våren och sommaren/hösten som vi återkommer med under förutsättningen en lättnad i Covid-19.

Inkom gärna med Synpunkter och vi efterlyser Idéer från Er på Aktiviteter.

Med vänlig hälsning

DALSLANDS GILLE I STOCKHOLM

Styrelsen

Gillets programverksamhet och Coronapandemin

Vårprogrammet blev tyvärr rumphugget av Coronaviruset. För höstprogrammet gäller att vi avvaktar med datum för höstfesten i oktober och vinprovningen i november tills vi får ytterligare besked från Folkhälsomyndigheten om fortsatta restriktioner eller lättnader. Studiebesöket hos Claes Moser i Villa Akleja i Vaxholm ligger fast på utsatt datum 20 september men är naturligtvis beroende av FHMs rekommendationer. Vi återkommer med förtydliganden så snart de föreligger.

Stadsmuseet torsdagen 13 februari 2020

Välkommen till Museets Guldkorn, Stadsmuseet, Ryssgården Södermalm, torsdagen den 13 februari 2020 klockan 17.00. Kostnad 150kr som betalas kontant eller via Swish. Anmälan senast den 11 februari till Rigmor Rosenqvist, rigmor.rosenqvist@comhem.se eller telefon 0708 279921.

För ytterligare information, vänligen klicka på

Gillets Adventskaffe onsdagen 4 december

Välkommen till Gillets Adventskaffe onsdagen 4 december 2019 kl. 14.30 – 16.30. Anmälan senast den 26 november till Rigmor Rosenqvist, rigmor.rosenqvist@comhem.se eller tel. 0708 279921.

För mer information, vänligen klicka på Adventskaffe 4 dec 2019 .

Dalslands Gilles Höstfest

Gillet hade sin sedvanliga höstfest den 25 oktober på restaurang Syster O Bror.
Drygt trettio personer hade anammat inbjudan. Vi samlades 18:00 för en drink och mingel i restaurangens trevliga lokaler innan ordförande Kenth Svensson hälsade oss välkomna och bjöd oss till bords. Kvällens förplägnad bestod av en, som nog alla tyckte, välsmakande buffé. Till kaffet fick vi inte bara kaka utan också ett uppskattat föredrag om Dalslands historia av Margareta Hölcke med rötter i Färgelanda.  SK

Gillets vinprovning den 30 september

På temat ”Världens främsta rödvinsregioner” berättade Dalslands förste sommelier, den kunnige Sten Svenhage, att enligt honom är dessa Bordeaux, Bourgogne, Rhone, Piemonte och Toskana.
Ett mycket trevligt, lättsamt och lärorikt föredrag. Sten hade också ordnat en liten tävling, där vi, efter att ha smakat de olika vinerna, skulle gissa vilket som var vad. ”Ja hur var det nu han sa? Något vin smakar svarta vinbär, något är brunaktigt, rökigt och doftar lavendel. Ett annat har en tydlig doft av tjära, och något smakar kakao och kanel”.
Det var inte lätt för oss noviser! Endast 2 av 24 deltagare hade alla fem rätt.

Dock en mycket lyckad och trevlig kväll och efter vinprovningen njöt vi av sallad och delikata pajer lagade av Gillets gourmetkockar Eva  och Kerstin!